1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Stoofpot met kikkererwten

Stoofpot met kikkererwten

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2020

Ingrediënten 4 personen


Bakboter (vloeibaar) 3 el
ui (gesnipperd) 1
chorizoworst (in plakjes / blokjes) 1
wortelen (in blokjes) 250 g
courgette (of aubergine, in blokjes) 1
tomatenpuree (70 g) 1 blikje
gedroogde abrikozen (in blokjes) 150 g
kikkererwten (400 g , uitgelekt) 2 blikjes
paprikapoeder (pittige)
zout


Stoofpot met kikkererwten
Stoofpot met kikkererwten

Pittige stoofschotel waar we brood bij serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verhit vloeibare margarine in een soeppan en fruit de uisnippers. Voeg de chorizo en de wortel toe en fruit even mee.
2 Voeg na ca. 5 minuten de courgette- of aubergineblokjes, de tomatenpuree, de stukjes gedroogde abrikoos en een scheut water toe en stoof op laag vuur nog ca. 10 (courgette) of 15 (aubergine) minuten.
3 Voeg de laatste 3 minuten de kikkererwten toe en verwam nog even goed mee.
4 Breng op smaak met pittige paprikapoeder en zout.

Tags

Bron

Libelle lekker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top