Gluten- en lactosevrij bananenbrood
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-03-2020
Dit heerlijke bananenbrood is eenvoudig te maken en is bovendien glutenvrij en lactosevrij! Lekker als tussendoortje of als ontbijt , zelfs als nagerecht zal het niet uit de toon vallen !
Ingrediënten 4 personen
3 bananen50 g dadels (ontpit)
3 eieren
zoutsnuifje
150 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
noten (gehakt)handje
Benodigdheden
- 1 cakevorm en bakpapier- blender
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Mix de bananen met de dadels glad in een blender.
2 Klop de eieren luchtig met een snuifje zout en meng dit onder de bananenpuree. Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe. Roer er tot slot de gehakte noten onder.
3 Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
Ontvorm en laat afkoelen.
Bron
libelle lekker
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties