Gluten- en lactosevrij bananenbrood

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2020
  • Gluten- en lactosevrij bananenbrood

    Gluten- en lactosevrij bananenbrood

    Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Dit heerlijke bananenbrood is eenvoudig te maken en is bovendien glutenvrij en lactosevrij! Lekker als tussendoortje of als ontbijt , zelfs als nagerecht zal het niet uit de toon vallen ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 bananen
50 g dadels (ontpit)
3 eieren
zoutsnuifje
150 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
noten (gehakt)handje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 1 cakevorm en bakpapier
- blender

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Mix de bananen met de dadels glad in een blender.
2 Klop de eieren luchtig met een snuifje zout en meng dit onder de bananenpuree. Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe. Roer er tot slot de gehakte noten onder.
3 Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Ontvorm en laat afkoelen.

Bron

libelle lekker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten