1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2020

Ingrediënten 4 personen


3 bananen
50 g dadels (ontpit)
3 eieren
zoutsnuifje
150 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
noten (gehakt)handje


Verder heb je nodig


- 1 cakevorm en bakpapier
- blender

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Dit heerlijke bananenbrood is eenvoudig te maken en is bovendien glutenvrij en lactosevrij! Lekker als tussendoortje of als ontbijt , zelfs als nagerecht zal het niet uit de toon vallen ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Mix de bananen met de dadels glad in een blender.
2 Klop de eieren luchtig met een snuifje zout en meng dit onder de bananenpuree. Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe. Roer er tot slot de gehakte noten onder.
3 Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Ontvorm en laat afkoelen.

Tags

Bron

Libelle lekker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top