1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. BLOEMKOOLROOMSOEP

BLOEMKOOLROOMSOEP

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
2 dl Solo Crèmefine Licht (room)
1 koffielepel (afgestreken) kerrie
peper en zout
1000 ml water
25 g Solo (boter)
koriander


BLOEMKOOLROOMSOEP
BLOEMKOOLROOMSOEP

Een bloemkoolsoep met kerrie is een makkelijke manier om een soepklassieker eens origineel op tafel te zetten. De oosterse twist van kerrie en koriander zal je zeker verrassen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze.
-Laat de Solo smelten in een kookpot.
-Doe de bloemkooltuiltjes erin, strooi er kerrie over en laat ze 5 minuten garen terwijl je ze omroert.
-Voeg de Knorr Bouillonketeltjes en 1 l water toe en breng aan de kook.
-Verminder het vuur en laat 20 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en mix glad.
-Zet de soep op een zacht vuurtje en doe er al roerend de Solo Crèmefine Licht bij.
-Zodra de soep begint te koken, neem je ze van het vuur.
-Giet de soep in grote mokken en werk af met de koriander.

Serveertip

Deze bloemkoolsoep en kerrie smaakt overheerlijk met Indisch naanbrood erbij. Makkelijk te vinden in de afdeling wereldproducten van je supermarkt.

Bron

Solo/knorr



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top