1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Romige preisoep met krokante kaascroutons.......

Romige preisoep met krokante kaascroutons.......

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2020

Ingrediënten 4 personen


600 gram prei schoon in ringen
200 gram aardappel geschild in blokjes
snuf kerriepoeder of meer naar smaak
1 teen knoflook geperst
75 ml kookroom
2 groentebouillonblokken met minder zout
10 gram roomboter

Voor de croutons
20 ml olie
50 gr kaas naar keuze
2 sneetjes bruinbrood zonder korstjes in blokjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, ovenschaal met bakpapier, soeppan

Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......
Romige preisoep met krokante kaascroutons.......

Een heerlijke, gezonde en ondanks de kookroom maar Kcal 71 per 100 ml. Deze soep ook heerlijk als lunchgerecht. Mijn man is geen echte fan van prei, echter deze soep smaakte hem heerlijk.  Gelukkig heb ik een grote pan vol. Morgen een kopje bij de lunch en de rest mag naar de diepvries.

https://www.projectgezond.nl/romige-preisoep-met-kaascroutons/
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt het klontje boter in de soeppan en roerbak de kerrie met de knoflook even zachtjes aan. Voeg de prei toe en laat een vijftal minuten zachtjes bakken. Dan mogen de aardappelblokjes erbij om ook een paar minuutjes mee te bakken.

Voeg het water waarin de 2 groente bouillonblokken zijn opgelost toe en laat dit geheel 30 minuten zachtjes koken.

Verwarm ondertussen de oven op 150 graden. Werk in een ruime kom de broodblokjes, olie en geraspte kaas doorelkaar.

Zorg ervoor, dat elk broodblokje met wat kaas bedekt is. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier en bak de kaascroutons in 10-20 minuten knapperig. Na 10 minuten even controleren. Bij mij hadden de croutons wat langer oventijd nodig dan de 10 minuten.

Pureer de soep met de staafmixer en roer er de kookroom door.
Serveer de soep met de kaascroutons .

Tags, , , , , ,

Serveertip

Hou wat hele of halve ringetjes prei apart ter garnering voor een knapperige bite.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top