Luchtig bananenbrood met chocolade
- Belgisch, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 20-03-2020
Lekker en makkelijk te bereiden met de kids, vroeg geleerd is ......
Ingrediënten 8 personen
250 gr bloem1 tl bicarbonaat
1 tl bakpoeder
0,25 tl kaneel
0,5 tl zout
4 rijpe bananen
70 gr bruine suiker
50 ml koolzaadolie
100 ml melk
1 tl vanille-extract
100 gr chocolate-chips
boter (om in te vetten)
Benodigdheden
bakblik of cakevormBereidingswijze
-Zeef alle droge ingrediënten in een grote kom.
-Pel de bananen, snijd de in stukjes en prak de stukjes fijn in een kom. Roer er vervolgens de bruine suiker, de koolzaadolie, de melk en het vanille-extract onder.
-Meng nu de droge ingrediënten onder het bananenmengsel en spatel er de chocolate chips onder.
-Vet een bakblik in met een laagje boter en schep er vervolgens het beslag in. Plaats het bananenbrood nu gedurende 50 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties