Andijviestamppot, gegratineerd @

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2020

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Aardappel
500 gr. Andijvie, rauw
150 gr. Geraspte jong belegen kaas
250 gr. Kastanje champignons
5 eetl. Margarine, vloeibaar
1 Ui
Peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snij de andijvie in reepjes.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij deze in plakjes.
Snipper de ui.
Schil de aardappel en snij ze in stukken.
Verwarm de grill voor.
Vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze:

Zet de aardappel op in ruim water en kook deze gaar.
Verhit de 2 eetl. boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min.
Breng dit pittig op smaak met peper.
Stamp de aardappels tot puree met 3 eetl. boter.
Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas en champignons en schep het geheel in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de champignons over de stamppot en bestrooi hierover de rest van de kaas.
Gratineer de schotel 5 min. onder de grill.

Bron

Dit recept is deels van: AH allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten