1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Andijviestamppot, gegratineerd

Andijviestamppot, gegratineerd

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr. Aardappel
500 gr. Andijvie, rauw
150 gr. Geraspte jong belegen kaas
250 gr. Kastanje champignons
5 eetl. Margarine, vloeibaar
1 Ui
Peper


Andijviestamppot, gegratineerd

Eigen foto

Eigen foto

1 Portie

Kcal: 381
Vet: 22.2
V.vet: 8.5
Eiwit: 14.7
Koolhy: 26.8
Vezels: 6.0
Zout: 0.85

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snij de andijvie in reepjes.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij deze in plakjes.
Snipper de ui.
Schil de aardappel en snij ze in stukken.
Verwarm de grill voor.
Vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze:

Zet de aardappel op in ruim water en kook deze gaar.
Verhit de 2 eetl. boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min.
Breng dit pittig op smaak met peper.
Stamp de aardappels tot puree met 3 eetl. boter.
Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas en champignons en schep het geheel in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de champignons over de stamppot en bestrooi hierover de rest van de kaas.
Gratineer de schotel 5 min. onder de grill.

Bron

Dit recept is deels van: AH allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top