1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pompoenlasagne met chorizo

Pompoenlasagne met chorizo

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 butternutpompoen
250 g champignons
1 ui
1 knoflook teentje
2 tijm takjes
300 g chorizoworst of ( 80 g gedroogde chorizo en 200 g varkensworst)
500 g ricotta
120 g geraspte pecorino
80 ml melk
800 g gepelde tomaten (blik)
olijfolie
peper en zout



Pompoenlasagne met chorizo
Pompoenlasagne met chorizo

Een heerlijk  lasagne met pittige chorizo. In plaats van pastavellen te gebruiken wordt de pompoen in dunne plakken gesneden om de laagjes te vormen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternutpompoen en snij 'm in lange dunne plakken. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Duw het vlees uit de verse chorizoworst (of snij de droge chorizoworst in fijne blokjes en haal het vlees uit de varkensworst).
2 Verhit een scheutje olijfolie en bak hier de knoflook, ui en champignons in gaar. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar is. Voeg de tomaten uit blik, peper en zout toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
3 Meng de ricotta met de melk, pecorino, de blaadjes van de tijm en kruid met peper en zout.
4 Leg onderaan een ovenschaal een laagje tomatensaus, beleg met de plakken butternut. Besmeer met een laagje ricotta. Leg opnieuw een laagje butternut. Herhaal nu alle laagjes. Eindig met een laagje ricotta.
5 Schuif de lasagne 40 à 45 minuten in de oven of tot de butternut gaar is.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top