1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vispannetje dauphinois met pastinaak en groenekool

Vispannetje dauphinois met pastinaak en groenekool

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2020

Ingrediënten 4 personen


600 g kabeljauw (in dunne plakjes)
3 aardappelen (middelgrote)
1 pastinaak (grote)
1/2 groene kool (of savooikool)
1 knoflook teentje
100 g kaas (geraspte)
1/2 L melk
1 blokje visbouillon
3 el maïszetmeel
nootmuskaat
boter
peper en zout



Vispannetje dauphinois met pastinaak en groenekool
Vispannetje dauphinois met pastinaak en groenekool

=18pxLekkere ovenschotel die makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Maak de groenekool schoon en snij hem in dunne reepjes.
2 Vet een ovenschaal in en leg er achtereenvolgens een laagje aardappel, pastinaak en kabeljauw in. Kruid met peper en zout. Leg er nog een laagje aardappel en kabeljauw op en verdeel er de groenekool over. Eindig met een laagje aardappel en kruid opnieuw met peper en zout.
3 Breng de melk aan de kook met het visbouillonblokje. Los het maïszetmeel op in 4 eetlepels water en roer door de warme melk. Breng op smaak met nootmuskaat. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de saus. Lepel de saus over de laagjes.
4 Strooi er de geraspte kaas over en gaar 45 à 50 minuten in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top