Gratin dauphinois met vis en prei

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2020
  • Gratin dauphinois met vis en prei

    Gratin dauphinois met vis en prei

    Gratin dauphinois met vis en prei

Een lekkere 'luxueuze' gratin met schelvis. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g schelvisfilet
4 aardappelen (grote, type Nicola)
4 preiwitten
1 knoflook teentje
verse tijm
nootmuskaat
200 ml room
200 ml melk
100 g gruyère (gemalen)
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf een grote ovenschaal in met het opengesneden knoflookteentje. Vet de schaal in met boter. Snij de prei in dunne ringetjes en leg ze rauw op de bodem van de schaal. Leg er de schelvisfilet op.
2 Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de vis.
3 Meng de room en de melk door elkaar, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de ovenschotel, werk af met de gemalen kaas en tijm. Laat het gerecht gedurende 35 minuten in de oven goudbruin en gaar worden.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten