1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ruccola-salade met aubergine en gebakken paddestoel

Ruccola-salade met aubergine en gebakken paddestoel

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kleine aubergine,
200 ml zonnebloem- of archideolie,
250 gram paddenstoelen,
2 teentjes knoflook geperst,
75 gram rucola
1 rode ui, in halve ringen,
50 gram oude kaas, in krullen geschaafd

voor de dressing:
1 eetlepel balsamico azijn,
1 theelepel grove mosterd,
2 eetlepels walnotenolie of olijfolie



Dit recept gevonden 10-2012 in het blad Boodschappen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in drie gelijke stukken en snijd deze weer in gelijke repen van 2x2 cm. Bestrooi ze met wat zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan. Verwarm de olie in een hoge koekenpan. Spoel water over de aubergine-repen en droog ze goed in een keukendoek. Frituur in een pan met olie de aubergine in porties goudbruin en laat uitlekken in keukenpapier. Houdt eventueel warm in de oven. Giet de meeste olie weg en bak de paddestoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas. Serveer direct.

Tags, , ,

Serveertip

De varkenshaas kan vervangen worden door varkensfilet of varkensfricandeau.
In plaats van paksoi is Chinese kool ook lekker.

Bron

Boodschappen 10-2012



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjalieffering


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjalieffering
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top