Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2020
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen

    Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen

    Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen

Een verrukkelijk duo van bitter en zoet! Op smaak gebracht met honing en vanille-extract. Warm te serveren en het best met een bolletje ijs!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 stronkjes witloof
2 vellen bladerdeeg
3 rijpe peren
50 g gedroogde veenbessen
2 el honing
1 el rietsuiker
½ kl kaneel (cinnamon)
1 kl vanille-extract
2 el boter
2 eigelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Spoel het witloof en verwijder de bittere kern, laat uitlekken en snijd in grove stukken.
-Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.
-Smelt boter in een pan en bak het witloof samen met de peren.
-Voeg de honing en de rietsuiker toe.
-Meng het vanille-extract samen met kaneel onder deze bereiding.
-Bak tot alles gaar is en voeg dan de veenbessen toe.
-Laat dit alles afkoelen.
-Leg 1 vel van het bladerdeeg als bodem in de taartbodem.
-Leg er de vulling op en overdek met het andere vel bladerdeeg.
-Vouw de zijkanten dicht en borstel in met het opgeklopt eigeel.
-Bak af in een voorverwarmde oven op 185°C voor ongeveer 20 minuten.
Serveertip:
-Serveer warm met eventueel een bolletje ijsroom.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten