Mango-avocadotaart
- Belgisch, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2020
Makkelijk recept ; wel moet de taart minstens 6 uur de koelkast in alvorens we ze kunnen aansnijden
Ingrediënten 4 personen
250 g avocadoblokjes (diepvries)2 rijpe mango's
2 onbehandelde limoenen (bio)
200 g medjouldadels
100 g kokospoeder
100 g hennepzaadjes
5 eetl. chipzaadjes
120 g kokosolie
1 dl ahornsiroop
1 vanillestokje
1 snuifje zout
Voor de afwerking:
2 el granaatappelpitjes
2 blaadjes munt
5 eetl.kokosschilfers
40 g witte chocolade
Benodigdheden
bakpapiertaartvorm met een diameter van 24 cm
Bereidingswijze
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Laat de dadels 25 min. weken in koud water. Haal ze eruit en snij in hele kleine stukjes.
- Rasp intussen de schil van de limoenen en pers ze.
- Snij het vruchtvlees van de mango's in stukken.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje.
- Rasp de witte chocolade heel fijn.
Bereiding (15 min. + 6 u. 30 min. in de koelkast)
1 Mix de dadels met het kokospoeder, het hennepzaad en 10 eetl. water in de blender (of met de staafmixer).
2 Leg een vel bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Bestrijk met het dadeldeeg. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
3 Mix de mango met de avocadoblokjes, de limoenzeste, het limoensap, de kokosolie, de ahornsiroop, de vanillezaadjes en een snuifje zout tot een glad geheel in de blender (of met de staafmixer). Meng er de chiazaadjes onder.
4 Giet in de taartvorm en zet minstens 6 u. afgedekt in de koelkast.
Afwerking
Werk de taart langs de rand af met de kokosschilfers, de granaatappelpitjes en de muntblaadjes. Bestrooi met de geraspte chocolade.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties