1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Cake
  6. GEVULDE EITJES MET CAKE

GEVULDE EITJES MET CAKE

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2020

Ingrediënten 8 personen


250 g zelfrijzende bloem
25 eieren
250 g rietsuiker
2tl vanille-extract
250 g ongezouten boter
1 el olijfolie


GEVULDE EITJES MET CAKE
GEVULDE EITJES MET CAKE

Verras je gasten met Pasen met deze originele gevulde eitjes! Heerlijk gevuld met cake. Draai ze om bij het serveren voor een extra verrassend effect.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak een gaatje aan de bovenkant van de eieren. Haal ze leeg met een mesje of naald en haal het rauwe ei eruit.
-Bewaar 4 eieren voor het beslag.
-Bewaar de andere eieren afgesloten voor eventueel andere recepten.
-Spoel de eieren leeg met water en laat opdrogen.
-Druppel er wat olijfolie in en schud goed zodat de olijfolie de binnenkant van het ei bedekt.

-Verwarm de oven voor op 175 °C.

-Meng de eieren met de suiker en de vanille tot een witromig mengsel. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder.
-Smelt de boter en laat lichtjes afkoelen.
-Meng dit onder voorzichtig roeren straalsgewijs onder het beslag.
-Doe het deeg in een spuitzak en vul de eitjes tot 3/4.

-Plaats de eitjes in een muffinvorm met aluminiumfolie zodat ze niet omvallen.
-Plaats 20-25 minuten in de oven.
-Haal de eieren uit de oven en laat ze afkoelen.
-Kuis dan voorzichtig af met een vochtig doekje.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top