JAPANSE COTTON CHEESE CAKE
- Japans, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-03-2020
Japanse cotton cheese cake is een heel luchtige kaastaart met een subtiele smaak en heerlijke textuur. Je kan extra's zoals matchapoeder toevoegen.
Ingrediënten 6 personen
130 ml melk100 g roomkaas
100 g boter
8 eidooiers
60 g bloem
60 g maïszetmeel
13 eiwitten
130 g suiker
poedersuiker
fruit, naar keuze, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen...
optie : matchapoeder = gemalen groene thee bladjes
Benodigdheden
springvormbakpapier
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160 °C.
-Laat de boter smelten in een klein steelpannetje, en roer er de melk en de roomkaas door tot je een egale massa hebt. Laat afkoelen.
-Roer de eidooiers los en voeg dan straalsgewijs de roomkaasmengeling toe. Meng tot je een egale massa hebt.
-Zeef er de bloem en het maïszetmeel bij en meng opnieuw tot een egaal deeg.
-Klop in een aparte kom de eiwitten op, en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop op tot het eiwit in stijve pieken blijft. Spatel het stijfgeklopte eiwit onder het deeg met de roomkaas.
-Vet een springvorm heel lichtjes in met olie en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier. Giet het deeg hierin en laat de bakvorm enkele keren van enkele centimeters hoog 'neerploffen', zodat de luchtbellen verdwijnen.
-Zet de springvorm in een bredere ovenschaal en vul die tot 3-4 cm hoogte met heet water. Dit zal een stoomeffect creëren in je oven.
-Zet de cake in de voorverwarmde oven en laat 25 minuten bakken.
- Verlaag de temperatuur naar 135°C en bak nog 55 minuten, tot de cake verdubbeld is in volume.
-Ontvorm de cake zo snel mogelijk nadat hij uit de oven komt, en haal het bakpapier weg.
-Bestrooi met poedersuiker en serveer met vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of frambozen en optioneel garneren met matchapoeder
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties