Pompoen confituur

  • Belgisch, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2020
  • Pompoen confituur

    Pompoen confituur

    Pompoen confituur

Heb je nog wat pompoen over? Maak er heerlijke pompoenconfituur van! Lekker op stokbrood of op getoast brood.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor 2 grote potten confituur:

1 kg pompoenvlees (butternut)
800 g geleisuiker
sap van 1 sinaasappel
enkele schijfjes sinaasappel
gember rasp ( optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 confituur potten

Bereidingswijze

-Verdeel de butternut in kleine stukken (deze pompoen hoef je niet te schillen). Voeg de stukken toe aan een confituurpot of grote kookpot.
-Voeg de suiker en het sap van de sinaasappel toe.
- Laat opkoken. Na 20 minuten is de confituur klaar.
-Giet de confituur in schoongemaakte bokalen, sluit af en keer de bokaal om. (langere bewaartijd).
-Garneer met een schijfje sinaasappel.

-Voor de liefhebbers van gember: voeg bij het pompoenvlees een beetje gemberrasp toe.

Bron

lekker van bij ons

Serveertip

Pompoenen kwamen voeger enkel en alleen voor in de halloweenperiode en is dan ook een heel oud cultuurgewas. Momenteel wordt er heel veel gebruik gemaakt van heel veel verschillende soorten pompoen, in dit geval maken we confituur van de butternut. Deze soort heeft de vorm van een peer en is heel licht beige-oranje van kleur. Het voordeel van deze soort is dat de pompoen niet hoeft geschild te worden en fijner is van smaak. Het vruchtvlees is wel iets harder, hou dus rekening met de gaartijd!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten