1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......

Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2020

Ingrediënten 4 personen


2 blikjes pomodorini
1 rode peper zonder zaad en lijst in kleine stukjes
3 teen knoflook in kleine stukjes
3 el olijfolie
350 gram penne of mini penne
handje grof gesnipperde bladpeterselie


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes

Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini  waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini  waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini  waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini  waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......
Arrabiatasaus van pomodorini  waar iedereen blij van wordt.......

Deze arrabiata saus is van Janneke Philippi. Zij maakt de saus op haar manier met kerstomaatjes uit blik. Deze zoete pomodorini ( kerstomaatjes) zorgen voor een heerlijk tegenwicht voor de pit van de rode peper.
Snel te maken en geserveerd met een salade zit je gegarandeerd binnen 25 minuten aan tafel te smullen van een fijn vegetarisch gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de penne in ruim water met zout of een half bouillonblokje groente of kruiden beetgaar.

Verhit de olijfolie in een pan of wok en fruit de knoflook en de peper enkele minuutjes zachtjes aan.

Voeg dan de kerstomaatjes met het sap toe en laat dit geheel 6-8 minuten zachtjes stoven totdat de kerstomaatjes openbarsten en zo de dikke saus vormen. toe en stoof 6-8 minuten tot de tomaatjes net openbarsten en een heerlijke dikke saus vormen. Breng op smaak met zout.

Giet de ondertussen gekookte pasta af en meng deze na uitlekken door de saus.
Bestrooi met de bladpeterselie en serveer.

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer deze pasta met een groene salade naar keuze.

Bron

Uit de krant. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top