1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco van bij ons

Ossobuco van bij ons

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsschenkels
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 takjes witte selder
1 grote tomaat in stukken gesneden
1 chilipepertje
1 dl droge sherry
1 dl kalfsfond
enkele takjes tijm
bloem
boter
peper en zout

Voor de garnituur :
6 asperges
6 jonge wortelen
12 peultjes
50 g boter
verse dragon, citroenmelisse en bieslook
1 citroen
1 sinaasappel


Verder heb je nodig


Bakpapier


Osso Bucco met accenten van bij ons , een top gerecht om dimen en vingers af te likken 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de sjalotten, de look en de selder en stoof glazig in boter.
-Kruid de schenkels met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in boter. Leg de schenkels op de gestoofde aromaten en bevochtig met de sherry en de kalfsfond.
-Doe er de tomaat, het volledige chilipepertje en de tijm bij.
- Laat een drietal uurtjes heel rustig sudderen onder een boterpapiertje. Je kan het ook in de oven klaarmaken op ongeveer140°C.
-Schil voor de garnituur de asperges en de wortelen.
-Snijd alle groenten in stukken en stoom ze apart gaar. Hak de verse kruiden.
-Smelt de boter in de pan en doe er de groenten en de kruiden bij.
-Warm even door en werk af met de geraspte schil van de citrusvruchten.
-Haal de schenkels uit de pan en verwijder het pepertje.
-Klop de tomaten los om de saus te binden. Giet door een zeef en roer er een klontje boter door.
-Serveer met tuinkers en een gestoomd aardappeltje.

Bron

Lekker van bij ons - chef = geert Van Der Bruggen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top