Zoete aardappel ovenschotel

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2020

Lekkere ovenschotel voor als je een keer iets anders wil proberen. Nadat ik deze ovenschotel voor de eerste keer had gemaakt, vroeg mijn vriend of ik deze vaker kon maken! Om deze reden zet ik het recept hier op smulweb, hopelijk kunnen zo meer mensen van het recept gebruikmaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- Oranje zoete aardappels (800 gram)
- 1 Courgette
- 1 Rode paprika
- 1 Ui
- 2 Teentjes knoflook
- 7 zongedroogde tomaatjes op olie
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 bakje Boursin Cuisine Light
- 125 gram Geitenkaas naturel (zonder korst)
- Handje gemengde gebrande noten (of noten naar eigen wens)
- Snufje zout (voor koken aardappels)
- Snufje peper
- Italiaanse kruiden (1 theelepel)
- Olijfolie (1 eetlepel)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Koekenpan
Steelpan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook.
2. Schil de zoete aardappels en was ze in water. Snijd de aardappels een paar keer door zodat ze sneller gaat zijn. Je gaat er na het koken plakjes van maken. Voeg de aardappels en een snufje zout toe aan het kokend water en kook de aardappels tot je ze met een vork gemakkelijk kunt inprikken (niet te gaar laten worden, ze gaan nog in de oven). Zodra de aardappels gaat zijn giet je ze af en laat je ze afkoelen.
3. Snijd een ui fijn en versnipper de knoflook. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg zodra deze warm is de ui en knoflook toe. Fruit totdat deze licht van kleur verandert. Voeg vervolgens de gerookte spekreepjes toe en bak even aan.
4. Was en snijd de courgette en snijd in maantjes. De paprika was je en snijd je in grovere stukken. Vervolgens voeg je de courgette en paprika toe bij de ui en knoflook. Laat 10 minuten op middelhoog vuur garen en roer af en toe door. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
5. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken (haal zoveel mogelijk olie uit de tomaatjes) en snijd in reepjes. Voeg vervolgens toe in de pan.
6. Voeg de Boursin Cuisine toe en roer het geheel goed door. Laat nog 5 minuten op laag vuur doorgaren.
7. Schep de helft van je vulling in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en indien wenselijk wat zout.
8. Snijd je gegaarde zoete aardappel in plakjes (van ongeveer een halve cm dik) en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de vulling in de ovenschaal. Snijd de geitenkaas in kleinere plakjes en verdeel de helft van de geitenkaas over de laag zoete aardappels (invetten is niet nodig).
9. Herhaal alle drie de lagen zodat je twee lagen vulling, twee lagen aardappel en geitenkaas hebt. Strooi vervolgens de noten over de geitenkaas heen en strooi nog wat Italiaanse kruiden over de ovenschotel.
10. Zet de schotel in de oven en gaar voor 30 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten