
2 grote kippendijen, in de lengte gehalveerd (of 4 kleintjes)
Snuf zout en peper
¼ theelepel knoflookpoeder
handje patentbloem
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels boter
Scheutje witte wijn
100 ml kippenbouillon van blokje ( maggi minder zout)
2 eetlepels Dijon mosterd (Ik nam Grove Limburgse mosterd)
1 eetlepel honing ( Ik nam agavesiroop)
250 ml verse slagroom ( Ik nam kookroom)
een paar blaadjes verse peterselie ( tijm)
takje salie
Pan, snijplank en mes
Na het recept van de Vergeten Kip van Janneke Philippi https://www.smulweb.nl/recepten/1477181/Vergeten-kip-zoete-kipdijfilet-met-gember-ketjap-en-limoennogmaals een heerlijk mals gerecht met kippendijtjes. Nu op een geheel andere manier klaargemaakt. Eenvoudig, smaakvol en lekker een betere omschrijving van dit gerecht kan ik niet bedenken. En dan die saus...om
"verslaafd "aan te raken. Deze dijtjes smaken prima met een salade en stevig brood om de fijne saus tot op de laatste druppel mee op te soppen.
Maar met een aardappeltje , puree of rijst ook een keigoede maaltijd.
Bestrooi de kippendijtjes heel lichtjes met wat peper , zout en knoflookpoeder.
Wentel de kippendijtjes door de bloem.
Verhit de olie in de pan met een theelepeltje roomboter.
Bak de kippendijtjes aan elke kant circa 5 minuten zodat ze lekker bruin uitzien.
Haal ze uit de pan en leg ze even op een bord.
Zet de pan van het vuur af en voeg de rest van de boter, bouillon, honing en mosterd toe en roer alles glad met een garde, totdat de mosterd helemaal is opgenomen. Voeg een scheutje droge witte wijn toe en zet de pan weer op een matige warmtebron.
Dan gaat de room in de pan en als de saus gaat "bubbelen" mogen de kippendijtjes erbij in de pan.
Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Werk af met wat verse kruiden en serveer.
Bind de saus eventueel met een klein beetje maïzena papje.
Culy .nl gemaakt in eigen keuken . Eigen tekst en foto