1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Quiche
  6. Tex-mex quiche

Tex-mex quiche

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 portie kruimeldeeg
1 rode paprika
1 groene paprika
1 sjalot
200 g kidney bonen uit blik
50 g maïsblokjes
bakboter
300 g kalfsgehakt
Cayennepeper
200 ml room
4 eieren
50 g geraspte kaas
½ kl chilipoeder
½ kl gerookt paprikapoeder
peper en zout
veldsla
handvol nacho-chips


Verder heb je nodig


Bakpapier - bakvorm - bakparels


Tex-mex quiche
Tex-mex quiche

Origineel en super lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de sjalot fijn.
-Snijd de paprika's in kleine blokjes.
-Laat de bonen en maïs goed uitlekken.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bekleed een quichevorm met bakpapier en leg er het kruimeldeeg in.
-Prik er met een vork gaatjes in.
-Leg er een tweede vel bakpapier op en leg hierop bakparels. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

-Fruit eerst de sjalot in wat boter of olie.
-Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper, zout en cayennepeper, chilipoeder en gerookt paprikapoeder. -Voeg de paprika's toe en bak verder, laat onder deksel 8 minuten garen.
-Voeg de bonen en maïs toe.
-Klop de eieren met de melk los en kruid met peper en zout.

-Haal de quichebodem uit de oven, verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.
-Verdeel de Mexicaanse vulling over de quichebodem, ongeveer 1.5 cm dikte.
-Giet er het eimengsel over, strooi er de kaas en de verkruimelde nacho-chips over.
-Bak verder in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.

Werk af met wat veldsla.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top