Vegetarische Mac and Cheese
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-03-2020
Nog op zoek naar de perfecte vegetarische variant voor macaroni? Dit veggie alternatief is niet alleen smeuïg, maar ook een smaakbommetje vol kaas. De vegetarische worstjes maken het gerecht helemaal af!
Ingrediënten 4 personen
350 g macaroni300 g worsten (vegetarisch)
250 g emmentaler (gemalen)
400 ml melk
250 ml bouillon (groente)
60 g bloem
nootmuskaat
60 g boter
olijfolie
peper
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 903,32 kcal |
Koolhydraten | 82,40 g |
Eiwitten | 45,23 g |
Vetten | 42,65 g |
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 185 °C. Snij de vegetarische worstjes in fijne plakjes of blokjes. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de worstjes licht krokant. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
2 Smelt de boter, doe er de bloem bij, roerbak 1 minuut en voeg geleidelijk aan de melk en groentebouillon al roerend toe. Laat indikken tot een romige saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de gebakken worst, 150 gram gemalen kaas en de gekookte pasta. Giet in een ovenschaal en bestrooi met de overige gemalen kaas.
3 Zet 20 minuten in de oven of tot de kaas gegratineerd is.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties