1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Vegetarische Mac and Cheese

Vegetarische Mac and Cheese

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2020

Ingrediënten 4 personen


350 g macaroni
300 g worsten (vegetarisch)
250 g emmentaler (gemalen)
400 ml melk
250 ml bouillon (groente)
60 g bloem
nootmuskaat
60 g boter
olijfolie
peper
zout


Vegetarische Mac and Cheese
Vegetarische Mac and Cheese

Nog op zoek naar de perfecte vegetarische variant voor macaroni? Dit veggie alternatief is niet alleen smeuïg, maar ook een smaakbommetje vol kaas. De vegetarische worstjes maken het gerecht helemaal af!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185 °C. Snij de vegetarische worstjes in fijne plakjes of blokjes. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de worstjes licht krokant. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
2 Smelt de boter, doe er de bloem bij, roerbak 1 minuut en voeg geleidelijk aan de melk en groentebouillon al roerend toe. Laat indikken tot een romige saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de gebakken worst, 150 gram gemalen kaas en de gekookte pasta. Giet in een ovenschaal en bestrooi met de overige gemalen kaas.
3 Zet 20 minuten in de oven of tot de kaas gegratineerd is.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top