1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Spinazie/slasoep met kruidige kaasstengels

Spinazie/slasoep met kruidige kaasstengels

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de soep :
300 g jonge spinazie
1/2 krop sla
25 g boter
30 g bloem
800 ml bouillon
1/4 dl room
versgemalen peper
zout
nootmuskaat

Voor de kaasstengels :
+/- 80 g geraspte Herbie
4 plakken bladerdeeg van 10x10 cm
2 el maanzaad
2 el komijnzaad
1 ei


Verder heb je nodig


Bakpapier


Spinazie/slasoep met kruidige kaasstengels
Spinazie/slasoep met kruidige kaasstengels

Heerlijke spinazie/slasoep met huisgemaakte kaasstengels , TOP ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de soep :
-Roerbak de gewassen spinazie en de fijngesneden sla in enkele minuten gaar.
-Smelt de boter en meng de bloem er met een klopper door tot alle klontjes zijn opgelost.
-Voeg al roerend de bouillon toe en daarna ook de spinazie/sla. Mix het geheel en roer er voorzichtig de room door en breng die op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-Serveer er kruidige kaasstengels bij!

Voor de kaasstengels :
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op.
-Snij elk plakje in 8 reepjes. Draai elk reepje aan de 2 uiteinden in tegenovergestelde richting. Je verkrijgt nu een gedraaide vorm.
-Bestrijk met het geklutst ei en strooi er de kaas en de eventuele zaadjes op.
- Bak af in de oven gedurende +/- 20 min.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top