Lehdes soep

  • Marokkaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2020
  • Lehdes soep

    Lehdes soep

    Lehdes soep

Lehdes is een Marokkaanse linzensoep bomvol smaak dankzij de combinatie van verschillende kruiden. Heerlijk met een stukje (Turks) brood!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g gedroogde rode linzen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 wortelen
400 g tomatenblokjes uit blik
1 el tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl gerookt paprikapoeder
1,5 l groentebouillon
Turks brood
olijfolie
peper en zout
200 g spinazie
handvol peterselie
150 g volle yoghurt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Spoel de linzen onder koud water. Schil de wortelen en snijd in stukjes.
-Snipper de ui en knoflook fijn.
-Fruit de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de linzen en de wortelen toe en roerbak 2 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog eens 1 minuut.

-Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde kruiden bij en roer goed om.
-Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 40 minuten op een zacht vuur sudderen.
-Verwarm de ovengrill. Bedruppel het brood met weinig water en zet 5 minuten onder de grill.
-Pureer de soep grof. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie onder de hete soep en laat wat slinken.
-Verdeel de soep over kommen en werk af met een lepel yoghurt en peterselie. Geef er het brood bij.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten