1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Soep
  5. Harira soep

Harira soep

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 teentjes knoflook
5 tomaten
2 stengels bleekselder
1 zoete aardappel
150 g tuinbonen (diepvries)
1,5 l groentebouillon
250 g kikkererwten uit blik
1 el ras el hanout
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl kaneelpoeder
olijfolie
peper en zout

Afwerking :
100 g zure room of yoghurt
citroenpartjes
2 el fijngehakte munt
2 el fijngehakte koriander



Harira soep
Harira soep

Harira is een rijkelijke soep met tomaten, tuinbonen en kikkererwten. De soep dankt haar heerlijke smaak aan de oosterse kruiden. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Leg de tomaten in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie, pers er de look boven uit en kruid met peper en zout.
-Plaat 25 minuten in de oven.

-Snipper de ui fijn. Snijd de selder in kleine stukjes.
-Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
-Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg de selder en zoete aardappel bij de ui en voeg de ras el hanout, gemberpoeder, kurkuma en kaneel toe, roerbak 2 minuten.
-Mix de ovengebakken tomaten glad. Giet dit samen met de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
-Ontdoe de tuinbonen van hun vliesje. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water. Voeg ze samen met de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
-Schep de soep in kommen en werk af met de verse munt en koriander en een lepel zure room of yoghurt.
Geef er de citroenpartjes bij.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top