Kipfilet à la Ilse

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2020
  • Kipfilet à la Ilse

    Kipfilet à la Ilse

    Kipfilet à la Ilse

Dit recept voor kipfilet is lekker, snel én goedkoop!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g kipfilet
2 knoflook teentjes
1 sjalot
100 ml witte wijn (droge)
200 ml room
2 el peterselie (gehakt)
2 el basilicum (gehakt)
2 el oregano (gehakt)
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Snij de kipfilets in kleinere stukken.
2 Bak de kip krokant in wat boter. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan met eventueel wat extra boter de sjalot en knoflook tot ze lichtjes kleuren. Blus met de witte wijn en voeg er de room aan toe. Laat op een zacht vuur inkoken.
3 Strooi er de kruiden in en breng verder op smaak met peper en zout. Leg de kip in de saus in de pan en zet een kwartier in de voorverwarmde oven, tot die gaar is.

Lekker met rijst en gestoofde prei.

Bron

ilse d'hooge

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten