Kipcordonbleu met broccolipuree

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2020
  • Kipcordonbleu met broccolipuree

    Kipcordonbleu met broccolipuree

    Kipcordonbleu met broccolipuree

Een lekkere klassieker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
2 sneetjes gekookte ham
2 bollen mozzarella
1 blokje gevogeltebouillon
boter
olijfolie
800 g aardappelen
500 g broccoli
1 potje ricotta
50 g pijnboompitten
verse saliehandje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snij de broccoli tot roosjes en blancheer ze in gezouten water. Los het bouillonblokje op in 200 ml water. Snij de salie in fijne reepjes.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kippenfilets open tot een rechthoekig vlak. Bak ze kort in een beetje boter. Haal ze uit de pan. Schik er een half plakje ham en 1 sneetje kaas op en vouw dicht. Leg de kippenfilets in een ovenschotel, voeg de bouillon en salie toe. Laat een kwartier verder garen in de oven, lepel regelmatig de saus erover.
3 Pureer de aardappelen met de broccoli, breng op smaak met de ricotta, peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
4 Serveer de kipcordonbleu met de broccolipuree, de saus en de pijnboompitjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten