1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.

Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2020

Ingrediënten 2 personen


150-200 gram varkenshaas in reepjes
peper uit de molen
2 el sesamolie

125 gram woknoodles
100 gram taugé heet afgespoeld en koud gespoeld en uitgelekt
300 gram prei in niet te dunne halve of kwart ringen
1/2 rode peper gesnipperd
100 gram champignons in kwartjes gesneden
Ter garnering 30 gram gebakken uitjes en 30 gram geroosterde pinda's zonder zout
kroepoek
Woksaus maken van

1 1/2 el sojasaus
1 1/2 el ketjap manis
1/2 el gembersiroop
1 1/2 el sweet chilisaus
kneepje ketchup



Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.

Foto Sabine Recept van de dag.

Foto Sabine Recept van de dag.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.
Oosterse wok met prei , taugé en gemarineerde varkenshaasreepjes.

Een snel wokgerecht met prei en taugé en een zelf gemaakt sausje. Dit laatste doe ik altijd uit de losse pols en roer alles doorelkaar en proef met een schone pink
Soms voeg ik dan van een ingrediënt wat extra toe totdat ik mijn juiste smaak heb.

Vlak na het roosteren waren de pinda's taai....., maar dat komt helemaal goed. Na afkoeling zijn ze weer heerlijk knapperig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de wok noodles volgens de wijze die op de verpakking staat. Spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Roer de reepjes varkenshaas door 2 el sesamolie , bestrooi ze met peper uit de molen naar smaak , roer alles door en laat 20 minuutjes marineren.

Rooster de pinda's enkele minuten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitdampen



Verhit de wok zonder extra olie en roerbak de reepjes varkenshaas 2 minuten . Voeg de champignons , rode peper en de prei toe en wok 5-7 minuten.
Dan mogen de noodles en de taugé erbij voor 2 minuten.
Het laatst de zelfgemaakte woksaus erdoor verwarmen en klaar.

Verdeel de inhoud over 2 borden en strooi er ter garnering de pinda's en de gebakken uitjes erover en leg er wat kroepoek bij.

Serveertip

In plaats van pinda's smaakt geroosterd sesamzaad ook lekker.
Snij de gekookte woknoodles kleiner dat is makkelijker wokken en eet "Netter"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top