1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Surinaamse Pindasoep

Surinaamse Pindasoep

  • Surinaams, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2020

Ingrediënten 10 personen


2,5 l water
5 bouillonblokjes (groente of kip)
1 ui
1 teen knoflook
300 g kipfilet
350 g soepgroente
125 g taugé
250 g pindasauspasta (Wyco)
400 g tomatenblokjes (blikje/pakje)
2 eetl ketjap
2 theel massala kerrie
Beetje chilivlokken
Olijfolie
Zout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Ruime (soep-)pan
Kleine pan
Snijplank
Mes


Frisse, beetje pittige soep waarbij de pindasmaak zeker niet overheerst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui en knoflook in kleine blokjes.
Zet de pan op en doe er ruim olijfolie in. Fruit de uitjes en knoflook in een minuut of twee.
Voeg de ketjap, massala kerrie en de chilivlokken toe. Laat kort meebakken.
Blus af met 2,5 l water en voeg de bouillonblokjes en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook.

Kook ondertussen in de andere pan de kipfilet gaar in een minuut of 10. Als deze gaar is, snij de kip in stukken en pluk het vlees met twee vorken los. Voeg de geplukte kip toe aan de soep.

Voeg de pindasauspasta toe en roer goed door tot het geheel opgelost is.
De soepgroente erbij en zachtjes laten pruttelen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.

Als laatste doe je de taugé in de soep. Deze hoeft maar een minuut mee te koken.

Eet smakelijk!

Serveertip

Je kunt de kip (kippenbouillon) achterwege laten voor een vegetarische soep.

Bron

Van een kok gekregen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arjan2802


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arjan2802
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top