1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Aioli
  6. GROTE SCAMPI'S MET AIOLI

GROTE SCAMPI'S MET AIOLI

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g scampi's
5 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 rode peper, ontpit en fijngesnipperd
2 el olijfolie
1 tl gemberpoeder
1 el peterselie, fijngehakt
peper en zout
Voor de aioli :
4 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eidooier
½ citroen, geperst
250 ml olijfolie
zout


GROTE SCAMPI'S MET AIOLI
GROTE SCAMPI'S MET AIOLI

Een heerlijke tapa of hoofdgerecht, deze grote scampi met een pittige looksaus, aïoli erbij. Serveer met een slaatje, wat brood en een schijfje citroen. Heerlijk Spaans!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aioli :
-Meng de knoflook met de eidooier in een kommetje. Giet er al roerend de olijfolie en het citroensap bij. Kruid af met zout naar smaak.
De scampi's :
-Pel de scampi's tot het staartjes verwijder het darmkanaal.
-Bak op een hoog vuur de knoflook en rode peper kort aan.
-Voeg er de scampi's aan toe en bak in ongeveer 4 minuten gaar.
-Roer regelmatig om.
-Doe er de laatste minuut de peterselie bij.

Serveer de scampi's met de aioli.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top