Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2020
  • Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

    Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

    Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

  • Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

    Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

    Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

  • Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

    Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

    Vegetarische zuurkoolschotel met paddenstoelen

Deze vegetaische zuurkoolschotel viel wel heel erg bij onze gasten in de smaak. Door de gedroogde paddenstoelen krijgt de zuurkool extra veel smaak. Paddenstoelen zijn goede vleesvervangers. Ze bevatten veel eiwitten.
Stamppot zuurkool met paddenstoelen, gegratineerd in de oven. Heerlijk. Het vlees mis je hierin niet.
Een door mij geheel aangepast recept van internet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 gram gedroogde paddenstoelen in heet water laten weken
1 kg iets kruimige aardappelen
500 gram verse zuurkool
2 + 1 eetlepels zonnebloemolie
2 kleine uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
6 jeneverbessen geplet
1 laurierblad
1 theelepel gedroogde tijm
50 gram gedroogde cranberries
1 glas ( ¼ liter) droge witte wijn of groentebouillon
250 gram gemengde paddenstoelen
1 middelgrote prei, schoongemaakt in ringetjes
Peper, zout
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
20 gram roomboter
100 ml halfvolle melk (warm)
Plm. 75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de aardappelen
pand voor de zuurkool
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper

Bereidingswijze

Week de paddenstoelen plm. 30 minuten in heet water
Zeef de paddenstoelen en snij de paddenstoelen in kleine stukjes. . Bewaar wat
het inweekvocht.

Maak de gemengde paddenstoelen schoon en snij ze in niet te kleine stukken.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.

Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het laurierblad even mee (geeft zo meer smaak).
Doe de zuurkool erbij samen met de cranberries, gedroogde tijm, jeneverbessen en wijn of bouillon.
Breng de zuurkool aan de kook. Kook de zuurkool in plm. 15 min. Gaar in een pan zonder deksel. Het vocht moet dan zoveel mogelijk verdwenen zijn.
Verwijder het laurierblad.
Meng de zuurkool door de gestampte aardappelen samen met de melk en de boter.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin alle paddenstoelen lichtbruin.
Voeg de preiringetjes hieraan toe en bak even mee. Maak op smaak met peper, zout en (gerookt) paprikapoeder.
Meng het paddenstoelenmengsel voor de zuurkoolstamppot.

Doe de zuurkoolstamppot in een ovenschaal.
Verdeel er de geraspte kaas over en zet de schaal plm. 30 tot 40 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten