1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)

Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2020

Ingrediënten 2 personen


1 ui
1 teentje knoflook gesnipperd
½ Spaanse peper zonder zaad gesnipperd
2 rode paprika's schoon in kleine blokjes
2 eetlepels olie
paprikapoeder naar smaak
½ blik tomatenblokjes ( Ik nam de gehele inhoud)
1 kubus bouillonblokje verkruimeld

peterselie gesnipperd en naar smaak toegevoegd
4 eieren
4 volkoren boterhammen


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan

Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Huevos a la flamenca  ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)

Dit overheerlijk Spaans potje met de leuke naam Huevos a la flamenca staat snel op tafel. Het gerecht heeft iets weg van de bekende Tunesische  versie ( ZIE LINK ) echter de smaak is geheel anders. Beide gerechten zijn vegetarisch en kunnen zowel als hoofdgerecht of lunchgerecht opgediend worden . Bij de Tunesische Shakshuka is de smaak van het komijnzaad heel specifiek . Bij dit Spaans potje is daar geen sprake van.  
https://www.smulweb.nl/recepten/1471221/Klassieke-shakshuka-van-project-gezond

Op de valreep van de vegetarische week hier op Smulweb dit vegetarisch Spaans gerecht.


 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de gesnipperde ui en knoflook zacht.

Voeg de rode peper, paprika, tomatenblokjes en het paprikapoeder toe en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.

Maak dan de saus verder op smaak met de gesnipperde peterselie en een verkruimeld bouillonblokje. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe. Neem de pan van het vuur en maak 4 holletjes in de saus.
Breek in elk holletje een ei en laat dan op laag vuur de eieren stollen in circa 8 -10 minuten met het deksel op de pan.

Serveer dit gerecht met 2 sneetjes stevig volkoren brood. Mmmm ons eigen gebakken volkoren brood

Bron

Voedingscentrum eigen tekst en foto's recept iets aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top