1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lasagne
  6. ONE POT LASAGNE

ONE POT LASAGNE

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2020

Ingrediënten 2 personen


1 ui
1 teentje knoflook
4 lasagnevellen
300 g gemengd gehakt
1 kl gedroogde oregano
½ blikje tomatenpuree
500 ml tomatenpassata
½ runderbouillonblokje
60 g mozzarella
10 g basilicum
100 g mascarpone
2 el olijfolie
peper en zout


ONE POT LASAGNE
ONE POT LASAGNE

Zin in lasagne, maar geen tijd om het te maken? Wel, dit is onze snelle én overheerlijke oplossing! De smaken van lasagne, in een originele eenpotsversie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breek de lasagnevellen in stukjes.
-Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg dan het gemengd gehakt toe. Bak 5 minuten.
-Voeg de gedroogde oregano en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om en voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
-Verkruimel de bouillon boven de kookpot en voeg per persoon 250 milliliter warm water toe.
-Schep goed om en voeg de in stukjes gebroken lasagnevellen toe. Schep opnieuw om en zet een deksel op de kookpot.
- Laat 15-17 minuten garen op een zacht vuur. Roer af en toe.
-Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum.
-Proef of de lasagnevellen gaar zijn.
-Roer nu de mascarpone door de tomatensaus en kruid af met peper en zout.
-Haal van het vuur en strooi de stukjes mozzarella bovenop het gerecht. Laat nog 2 minuten rusten en strooi er de blaadjes basilicum over en serveer.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top