Lasagnepakje gevuld met witloof, ricotta, Tiroler Speck en geroosterde pijnboompitjes met een crème van Taleggiokaas
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-03-2020
Een lekker lasagnegerecht uit Zuid Tirol
Ingrediënten 4 personen
4 stronkjes witloof4 lasagneblaadjes
400 g ricotta
4 schijven Tiroler Speck
20-tal pijnboompitjes
Olijfolie extra vergine (in de Italiaanse keuken wordt Italiaanse olijfolie extra vergine gebruikt)
50 g gemalen parmezaan (parmigiano)
Voor de Taleggiocrème
200 g room
100 g Taleggiokaas (Italiaanse kaas)
Versgemalen peper (van de pepermolen)
Bereidingswijze
-Kook de lasagneblaadjes beetgaar 3 à 4 minuten in een grote pan in gezouten kokend water.
-Spoel ze af in koud water en dep ze droog op een keukenhanddoek.
-Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Stoof ze in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-Bak de fijngesneden Tiroler Speck in een antikleefpan, zonder vetstof, krokant.
-Meng het gestoofde witloof en de Tiroler Speck met de ricotta, voeg 2 soeplepels gemalen parmigiano toe en kruid met peper en zout.
-Farceer (vul) de lasagneblaadjes met een soeplepel ricottamengsel en enkele pijnboompitjes.
-Vouw de lasagneblaadjes in een pakje dicht, bestrijk de pakjes met olijfolie extra vergine en strooi er wat parmigiano over.
-Bestrijk een vuurvaste schotel met olijfolie, leg er de lasagnepakjes in en plaats in de oven op 250°C gedurende 15 minuten.
Voor de Taleggiocrème :
-Meng de kaas met de room en laat enkele minuten inkoken. Kruid met versgemalen peper.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties