Lasagnepakje gevuld met witloof, ricotta, Tiroler Speck en geroosterde pijnboompitjes met een crème van Taleggiokaas

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2020
  • Lasagnepakje gevuld met witloof, ricotta, Tiroler Speck en geroosterde pijnboompitjes met een crème van Taleggiokaas

    Lasagnepakje gevuld met witloof, ricotta, Tiroler Speck en geroosterde pijnboompitjes met een crème van Taleggiokaas

    Lasagnepakje gevuld met witloof, ricotta, Tiroler Speck en geroosterde pijnboompitjes met een crème van Taleggiokaas

Een lekker lasagnegerecht uit Zuid Tirol 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stronkjes witloof
4 lasagneblaadjes
400 g ricotta
4 schijven Tiroler Speck
20-tal pijnboompitjes
Olijfolie extra vergine (in de Italiaanse keuken wordt Italiaanse olijfolie extra vergine gebruikt)
50 g gemalen parmezaan (parmigiano)
Voor de Taleggiocrème
200 g room
100 g Taleggiokaas (Italiaanse kaas)
Versgemalen peper (van de pepermolen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de lasagneblaadjes beetgaar 3 à 4 minuten in een grote pan in gezouten kokend water.
-Spoel ze af in koud water en dep ze droog op een keukenhanddoek.
-Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Stoof ze in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
-Bak de fijngesneden Tiroler Speck in een antikleefpan, zonder vetstof, krokant.
-Meng het gestoofde witloof en de Tiroler Speck met de ricotta, voeg 2 soeplepels gemalen parmigiano toe en kruid met peper en zout.
-Farceer (vul) de lasagneblaadjes met een soeplepel ricottamengsel en enkele pijnboompitjes.
-Vouw de lasagneblaadjes in een pakje dicht, bestrijk de pakjes met olijfolie extra vergine en strooi er wat parmigiano over.
-Bestrijk een vuurvaste schotel met olijfolie, leg er de lasagnepakjes in en plaats in de oven op 250°C gedurende 15 minuten.
Voor de Taleggiocrème :
-Meng de kaas met de room en laat enkele minuten inkoken. Kruid met versgemalen peper.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten