1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne met savooikool, ricotta en gerookte ham

Lasagne met savooikool, ricotta en gerookte ham

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 savooikool
300 g trostomaten
bosje basilicum
1 sjalot
2 teentjes knoflook
400 g ricotta
150 g gerookte Meesterlyck-ham
12 lasagnevellen
2 blikken tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
100 g geraspte Flandrien oud
olijfolie
peper en zout



Lasagne met savooikool, ricotta en gerookte ham
Lasagne met savooikool, ricotta en gerookte ham

Extra groenten in je lasagne? Dat kan perfect met savooikool. De ricotta en de gerookte ham maken deze ovenschotel dan weer extra smaakvol. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper het sjalotje en pers de knoflookteentjes fijn.
-Fruit het sjalotje samen met de look glazig in olijfolie. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut.
-Snijd de trostomaten in partjes en voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de helft van de basilicum bij de sjalot. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

-Laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
-Kook de lasagnevellen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een 10-tal savooikoolbladeren los, verwijder de harde nerf en blancheer ze in licht gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 200°C.

-Kruid de ricotta met peper en zout. Bouw de lasagne op in een ovenschaal.
-Begin met een laagje tomatensaus op de bodem. Leg er vervolgens een laag lasagnevellen op, bestrijk met de ricotta en vervolg met een laag savooikoolbladeren, ham.
-Bedek met een nieuwe laag tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, savooikoolblad, ham€ Eindig met een laagje tomatensaus.
-Strooi er de geraspte kaas over en zet 35 minuten in de oven.

-Werk af met de resterende basilicumblaadjes.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top