Aardappelovenschotel met winterpeen en spekjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-03-2020
Dagelijkse kost ! Een eenvoudige ovenschotel gemaakt met een restant gekookte aardappelen, wortelen, een preitje, spekjes en een restant roomkaas met knoflook en kruiden.
Ingrediënten 2 personen
450 gram aardappels, voorgekookt in schijfjes1 middelgrote prei, schoongemaakt in reepjes
3 winterpenen, geschild in kleine stukjes
plm. 100 gram magere gerookte spekjes
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin of paturain)
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theelepel gedroogde tijm
paar druppels citroensap
Peper, zout
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
Benodigdheden
Pankoekenpan
ovenschaal
vergiet of zeef
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Kook de stukjes winterpeen plm. 3 minuten voor. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de spekjes bruin. Bak de knoflook 1 minuut me en voeg daarna de prei en de stukjes wortel toe . Bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de boursin (roomkaas met kruiden) toe. Laat dit een beetje smelten en meng dan de plakjes voorgekookte aardappeltjes erdoor.
Breng het geheel op smaak met peper, zout, tijm en een paar druppels citroensap.
Alles goed door elkaar mengen en in de ovenschaal scheppen.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de ovenschotel plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Serveertip
Lekker met een salade erbij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties