300 gram winterpenen (geschild)
300 gram knolselderij (geschild)
400 gram kipfilets (in blokjes)
2 eetlepels olijfolie
400 gram champignons (schoongeveegd)
1 bosje lente-/bosui
1 eetlepel bladselderij (grof gehakt)
wok, snijplank mes, pan, vergiet
Hollandse roerbak met kip in 20 minuten aan tafel . Wortel, knolselderij en champignons en lenteui. Lekker met rijst of puree.
Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke stukken. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de peen en knolselderij circa 2 minuten. Giet de groente af en laat uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit de olijfolie en roerbak de kipfilet circa 2 minuten op een hoge stand.
Voeg de wortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand.
Voeg de champignons en bosui toe en roerbak nog circa 2 minuten op een hoge stand. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Proef het Zuiden