kreeft in vanillesaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2020
  • kreeft in vanillesaus

    Kreeft in vanillesaus

    Kreeft in vanillesaus

Een signature dish van de helaas overleden sterrenkok John Halvemaan ,
John hield van lekker zonder franse fratsen , keep it simpel,
de combi klinkt vreemd maar het is echt super lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kreeft diepvries +/_ 800 gram of vers dan voorkoken en gelijk in ijswater tot gebruik
- schil van ½ citroen
- 2 dl. sauternes
- 2 vanillestokjes
- 2 dl. room
- 100 gram boter
- zout & versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sauspan
kookpan waar kreeft in past
garde/mes

Bereidingswijze

Kook de sauternes in met de citroenschil & het vanillestokje.
Voeg de room toe en kook dit weer in tot sausdikte.
Snijd de boter in stukjes en voeg deze al roerend, toe aan de saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
warm de kreeft kort op in heet water ( diepvries kreeft 24 uur van te voren laten ontdooien in de koelkast ! )
snijdt met scherp mes in de lengte door , breek de scharen op ( met bv een notenkraker of gewoon een tang )
haal het vlees er uit en serveer op een bord met elk een halve kreeft en daarover een lepel saus , zet de rest van de saus apart erbij

Bron

john halvemaan

Serveertip

je kunt er een lekker bittertje bij serveren zoals zeekraal of lamsoor

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten