Gemakkelijke kruidcake met walnoten en cranberries zonder boter

  • Nederlands, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-03-2020
  • Gemakkelijke kruidcake met walnoten en cranberries zonder boter

    Gemakkelijke kruidcake met walnoten en cranberries zonder boter

    Gemakkelijke kruidcake met walnoten en cranberries zonder boter

Deze kruicake is heel gemakkelijk te maken en kan niet mislukken. Alle ingediënten door elkaar mengen, in een cakevorm en bakken maar. De  kruidkoek is al lekker als je hem nog een beetje wrm aansnijdt, maar na een paar dagen misschien nog lekkerder omdat de smaken dan nog meer zijn doorgedrongen. Wij hebben dat deze keer niet gered want de koek was al op.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels appelstroop (of keukenstroop)
Snufje zout
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels koekkruiden
Paar druppels citroensap
1 ei
Plm. 1 dl melk
(scheutje gembersiroop als je van gember houdt)
50 gram gedroogde cranberry's
50 gram walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm van 20 cm
mixer
beslagkom

Bereidingswijze

Vet een cakeblik in en bestuif het met bloem.
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zeef het zelfrijzend bakmeel.
Meng de basterdsuiker, vanillesuiker, koekkruiden, zout, ei, citroensap en appelstroop door het bakmeel. Mix er steeds een beetje melk door tot een mooie gladde massa krijgt zoals bij een cake.
Roer eventueel nog een scheutje gembernat door met deeg als je van gember houdt
Roer de cranberries en het grootste deel van de walnoten (in stukjes) door het deeg.
Giet het mengsel in het cakeblik. Versier met een paar hele walnoten.
Bak de kruidcake plm. 55 minuten in het midden van de op 170 graden voorverwarmde oven.
Na een paar dagen is de koek nog lekkerder.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-10-2020

Fijn dat de koek zo in de smaak is gevallen Ria. Ik heb de koek in een cakevorm van 20 cm gebakken(zie recept). Kan het zijn dat jij een grotere cakevorm gebruikt hebt? Mr een lepeltje bakpoeder kan geen kwaam. Geniet van de koek (of is ie al op? ) Groetjes Petra

bralinjo avatar
bralinjo 14-10-2020

Eergisteren deze kruidkoek gemaakt. We vinden de koek zo ontzettend lekker! Hij bleef wel erg laag, misschien doe ik er de volgende keer een lepeltje bakpoeder bij.

pwiggers avatar
pwiggers 21-04-2020

Dank je wel Nelly voor je reactie. Blij te horen dat de koek zo in de smaak is gevallen.

ecureuil avatar
ecureuil 20-04-2020

Opnieuw gemaakt, zoals het hoort 😉. Blijft echt 5 dagen lekker. Daarna ..was hij op.

pwiggers avatar
pwiggers 15-04-2020

Goed te horen dat de koek zo in de smaak is gevallen Purrie. Inderdaad wordt de cake na een paar dagen nog lekkerder. Blij met je reactie bij mijn recept. Groetjes, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 15-04-2020

Tja, Nelly als je het ei vergeet, dan blijft de koek natuurlijk laag. Maar zo te horen wwas de koek ook toen nog lekker. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Groet, Petra

ecureuil avatar
ecureuil 11-04-2020

Kan WEL mislukken hoor hahaha.. Mijn man vond het wel een leuk recept van zijn niveau...is hij het ei vergeten.. smaakt toch prima maar is een erg plat geval geworden .😂

Purrie avatar
Purrie 10-04-2020

Ooooo Petra, wat hebben we gesmuld van deze cake-koek... wat lekker! De tweede dag was de buitenkant al wat zachter, en op dag 3 en 4... o wat een droom. Hij wordt inderdaad lekkerder bij iets langer staan. We hebben net de laatste plakjes op, morgen maak ik er weer een haha. Heel veel dank en groetjes van Buppie

pwiggers avatar
pwiggers 10-04-2020

Dag cola60, de cake is niet droog hoor, maar je moet het niet vergelijken met een gewone cake. Het lijkt wat meer op bijvoorbeeld een ontbijtkoek.

cola60 avatar
cola60 08-04-2020

De cake lijkt me heerlijk, maar issie niet wat droog vanwege het ontbreken van boter?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten