Rundbowl met kimchi en een spiegeleitje
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een klassieker uit de Koreaanse keuken die super lekker smaakt en makkelijk te bereiden is
Ingrediënten 4 personen
500 g biefstuk3 knoflookteentjes
3 cm gember
2 peren (rijpe)
250 g sojascheuten
200 g gierst
4 eieren
100 ml sojasaus
100 g bruine suiker
Voor de kimchi :
500 g Chinese kool
3 cm gember
1 knoflook teentje
2 el rietsuiker
2 stukjes steranijs
1 el szechuanpeper
1 tl chilivlokken
2 el rijstazijn
3 el sesamolie
zout
bijlage groenten : 1 bimi (aspergebroccoli of dwergbroccoli) );1 paksoi en 1 rode paprika
Bereidingswijze
1 Maak de kool schoon, snij in stukken en stoom ze beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verwarm de sesamolie met de steranijs, de szechuanpeper en de chilivlokken. Rasp de gember en pers de knoflook bij de olie. Voeg de rijstazijn en rietsuiker toe. Kruid met zout. Meng onder de kool. Schep de kimchi in een afsluitbare pot en laat in de koelkast marineren.
2 Snij de biefstuk in plakjes of reepjes. Pel de knoflook en schil de peer. Mix in een hakmolen of met een staafmixer de knoflook, de gember en de peren tot een puree. Voeg de sojasaus, de suiker en olie toe. Meng goed en laat het vlees hierin 30 minuten marineren.
3 Bereid de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het vlees uit de marinade en wok kort op een hoog vuur.
4 Maak de bimi, paprika en paksoi schoon, snij in stukken en roerbak de groenten kort. Bak de spiegeleitjes.
5 Serveer de granen met gewokte groenten, de biefstuk en spiegelei in een kommetje.
Bron
libelle