Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2020
  • Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

    Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

    Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

  • Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

    Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

    Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

  • Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

    Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

    Mac and cheese macaroni met bloemkool prei Parmaham en heel veel kaas

Grote bloemkool gekocht. Hiervan 3x gegeten. 1x mijn ovenschotel bloemkool met aardappelen, spek, ei, paprika en roomkaas (heerlijk!) en 1x bloemkoolsoep. En toen was er nog bloemkool over. Ik stuitte op recepten van "mac and cheese" met bloemkool en dat leek me wel lekker.
Vandaag op mijn eigen manier gemaakt. Mijn man en ik vonden het beiden erg lekker. Komt zeker nog een keer op tafel..
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram macaroni
2 kruidenbouilontabletten
200 tot 250 gram hele kleine bloemkoolroosjes
1 middelgrote prei, in kleine stukjes
100 gram Parmaham, in kleine stukjes gesneden
125 gram pittige geraspte kaas
2 eetlepels panko (of paneermeel)
Béchamelsaus:
20 gram (room)boter
20 gram bloem
1 1/2 dl melk
peper, zout, nootmuskaat

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
steelpan
ovenschaal
vergiet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met kruidenbouillontabletten.
Kook de laatste 6 minuten van de kooktijd de bloemkoolroosjes en de prei mee.
Laat de macaroni met de groenten uitlekken in een vergiet.
Béchamelsaus:
Smelt de boter in de steelpan.
Voeg de bloem in één keer toe en roer net zo lang tot alle klontjes zijn verdwenen. Laat dit nog 2 minuten even doorgaren.
Voeg nu - onder goed roeren - steeds een scheutje melk toe. Seeds weer melk toevoegen als de andere melk is opgenomen. Voeg zoveel melk toe tot je een mooie gladde, niet te dikke, saus hebt gekregen.
Voeg nu 2/3 van de geraspte kaas toe.. Maak de saus op smaak met peper , zout en een vleugje nootmuskaat.
Roer de béchamelkaassaus door de macaroni met de groenten.
Doe de macaroni over in een ovenschaal.
Meng de rest van de kaas met de panko of paaneermeel en verdeel dit over de macaroni.
Door de panko krijg je een lekkere knapperige kaaslaag over de macaroni.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de ovenschotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen

Serveertip

Lekker met mijn :
https://www.smulweb.nl/recepten/1462051/Italiaanse-sla-met-kappertjes-en-parmezaanse-kaas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten