1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Coquilles
  6. Gemarineerde coquilles met gerookte paling

Gemarineerde coquilles met gerookte paling

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2020

Ingrediënten 6 personen


12 coquilles
350 gram gerookte paling
1/4 citroen het sap
1 gelatineblaadje
300 gram room
5 radijsjes , in fijne schijfjes
Waterkers
Peper en zout

Voor de sojavinaigrette:
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1/4 citroen het sap
Peper

Voor de bieslookroom:
2 eetlepels bieslook fijngehakt
1/4 citroen het sap
Peper en zout

Haringkaviaar


Verder heb je nodig


Blender.
Spuitzak
Fileermes


Super mooi gerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de gerookte paling schoon , gebruik 100 gram om er mooie dobbelsteentjes van te snijden

Doe de overige 250 gram in de blender.
Voeg het sap van een 1/4 citroen, een gekweekte gelantineblaadje en 300 gram licht opgeklopte room toe.
Kruid met peper en zout.
Doe de palingmousse in een spuitzak en Leg in de koeling.

Maak de sojavinaigrette en de bieslookroom.

Snij de coquille in dunne plakjes.

Neem een plat bord spijt hier een laagje van de palingmousse op.
Schik de plakjes coquille er mooi bovenop.
Kruid met peper en zout.
Werk af met de blokjes paling , de schijfjes radijs, een lepeltje haringkaviaar en Waterkers.
Besprenkel net voor het serveren met de sojavinaigrette en bieslookroom.

Tags

Bron

Peter goossens



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top