1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. sukadelappen in de slowcooker

sukadelappen in de slowcooker

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2020

Ingrediënten 4 personen


4 sukadelappen (700-800 gram)
2 uien, in halve ringen
2 eetlepels bloem
40 gram boter
6 deciliter bouillon
3 eetlepels azijn of 0,5 wijnglas rode wijn*
2 eetlepels tomatenpuree
2 laurierblaadjes
versgemalen zwarte peper, naar smaak


sukadelappen in de slowcooker
sukadelappen in de slowcooker
sukadelappen op het bord.
sukadelappen op het bord.

Een heerlijk slowcookergerecht die grootmoeder vroeger op het vurtje liet stoven
Grootmoeders variant wordt doorgaans met azijn bereid. Maar een luxere variant,  met wijn is ook heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Kruid het met peper.
Verhit de boter in de pan en bak het vlees in 5 minuten bruin.
Haal het uit de pan en doe in de slowcooker
Bak de ui 4 minuten in het braadvet. Voeg de bloem toe. Bak 3 minuten.
Voeg bouillon, wijn, tomatenpuree en laurierblaadjes toe. Roer en breng aan de kook.
. Doe alles over in de slowcooker en laat het vlees lekker gaar worden.

Tags, , ,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top