1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. thaise garnalen met paprika

thaise garnalen met paprika

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2020

Ingrediënten 2 personen


* 2 el olijfolie of zonnebloemolie
* 200gr biologische reuzegarnalen (diepvries)
* 3 paprikas - rood, geel, groen in reepjes gesneden
* 2 volle el thaise groene (of rode) currypasta
* 2 lenteuitjes, in ringetjes
* 250ml kokosmelk
* blaadjes van 1 bosje basilicum
* blaadjes van 1/2 bosje munt, fijngehakt



Ruim 2.5 ons groente per persoon, de vereiste eetlepel olie gezonde en duurzame visvetzuren....het voedingscentrum zou best tevreden zijn.....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* ontdooi de reuzegarnalen in wat water
* verhit de olie in een wok en roerbak de paprikareepjes 3min op hoog vuur.
* draai het vuur laag, roer eerst de currypasta, daarna de gehakte munt en daarna de kokosmelk door de paprikareepjes.
* Breng zachtjes aan de kook en laat met het deksel op de pan 3min op laag vuur sudderen tot de paprika zacht is maar nog wel beetgaar. Schep halverwege om.
* Haal het deksel van de pan en schep de lenteui door de paprika. Laat 1 min meestoven.
* Schep de reuzegarnalen erdoor. Warm deze ook 1min mee, maar laat niet meer koken.
* Serveer met rijst.
* Knip de basilicum erboven fijn.

Bron

Volkskeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joske70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joske70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top