1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori van shitake met wakamesalade.

Yakitori van shitake met wakamesalade.

  • Japans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2020

Ingrediënten 4 personen


Recept is geschikt voor 4 tot 6 personen.
24 shitakes
10 snoep komkommertjes of een grote in stukken
250 gram Wakame zeewier salade vers.
1eetlepel rijstazijn en een eetlepel chili-olie
2 bosuitjes in dunne ringetjes.
VOOR de MARINADE.
50 ml soja saus
25 ml rijstazijn
1 eetlepel sake rijstwijn
1 eetlepel bruine basterd suiker
1 teentje knoflook gesnipperd
2 CM Verse gember geschild en geraspt



Yakitori van shitake met wakamesalade.
Yakitori van shitake met wakamesalade.

Shitake paddenstoelen is Shu dat is de boom waarop hij op groeit en Take is de paddenstoel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de ingredi├źnten voor de marinade in een pannetje en breng dit aan de kook.
Laat een minuut inkoken en neem het van het vuur.

Snij de steeltjes van de Shitakes maar laat een halve centimeter daarvan zitten.
Leg de shitakes in een schaal en giet de marinade eroverheen Zorg dat alle paddenstoelen bedekt zijn en laat 30 minuten intrekken.

Maak ondertussen de salade .Snijd de komkommertjes in drie├źn en kneus ze door er bijvoorbeeld met een pannetje op te slaan.
Meng deze dan met de wakame en de rijstazijn en de chiliolie.

Rijg de shitakes aan houten spiesjes en grill de spiezen in een grillpan of nog lekkerder op de BBQ c.a twee minuten per zijde .
serveer de spiezen met de salade en garneer met de bosui

Bron

Foodie magazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top