Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-03-2020
  • Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

  • Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

  • Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

  • Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

    Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!

Hier maak ik mijn man blij mee . :)Kabeljauwhaas, daar is hij dol op en ik ben er ook niet vies van. :)Heerlijke zachte witvis met een romig mosterdsausje voor een verfijnde finishing touch.
Snel klaar en een gerecht , dat niet moeilijk doet wat betreft bijgerechten, want oh hier smaakt bijna alles lekker bij. Ik serveerde het ( lekker gemakkelijk op een zondag ) met röstirondjes en een veelkleurige  salade. Maar ook boontjes, spinazie .....en......
https://www.projectgezond.nl/kabeljauw-met-mosterdsaus/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kabeljauwhaas
70 ml kookroom 20 % vet
peper en zout
1 sjalot gesnipperd
2 bosuitjes in ringetjes gesneden
5 gram roomboter
5ml Limburgse mosterd ( of iets meer )( of andere mosterd naar smaak)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 233,69 kcal
Koolhydraten 7,19 g
Eiwitten 24,76 g
Vetten 11,19 g
Benodigdheden
Snijplank ,mes, steelpan, koekenpan

Bereidingswijze

Smelt het kleine klontje boter en smoor er het gesnipperde sjalotje zacht in.
Voeg mosterd naar smaak en de room toe, roer en laat even pruttelen.
Breng op smaak met peper , zout en eventueel wat citroensap .

Bestrooi de drooggedepte kabeljauw met peper en zout en enkele druppels citroensap.
Bak de vis zachtjes om en om gaar en serveer de kabeljauw met de mosterdsaus en de ringetjes bosui.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's

Serveertip

Hak een restje bladpeterselie fijn en voeg dat toe aan de mosterdsaus.

Lekker met couscous, patat, of rijst.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 05-03-2020

Dank je wel Anna1959 voor je leuke reactie. Ja, ook voor ons een blijvertje hoor. Een gerecht, dat je best feestelijk kunt serveren. Groetjes Lidy

anna1959 avatar
anna1959 05-03-2020

Dit is zó lekker! Een blijvertje!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten