bananenbrood

  • Europees, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-03-2020

bij gebrek aan een keukenmachine heb ik een mixer gebruikt, en dat werkt ook prima
als je de dadels maar heel klein snijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram amandelmeel
150 gram bloem
zakje bakpoeder
eetlepel koek en speculaaskruiden
100 gram medjoudadels
5 rijpe bananen
3 eieren
100 gram ongebrande pecannoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakblik of broodblik van 30 - 35 centimeter
bakpapier
mixer

Bereidingswijze

zeef het bloem, het amandelmeel, de bakpoeder en de speculaaskruiden in een grote kom,
verwijder de pitten uit de dadels, en snijd ze in hele kleine stukjes,
snij vier bananen in stukjes in een kom, doe de dadels erbij, en mix het tot je een mooie pap hebt,
voeg een voor een de eieren toe en mix tot je een beslag hebt.
hak de noten grof,
voeg het bananen mengsel en de noten toe aan het meel,
en schep tot je een mooi beslag hebt.
Bekleed de vorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden,
Doe het beslag in de vorm.
Snijd de laatste banaan in de lengte door en druk hem in het beslag.
Bak het brood in 35 minuten.
Laat twee uur afkoelen.

Bron

uit de Allerhande met eigen aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten