1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Ha­ver­mout­muf­fins met da­dels

Ha­ver­mout­muf­fins met da­dels

  • Amerikaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2020

Ingrediënten 4 personen


175 g dadels zonder pit
65 g ongezouten roomboter
50 g havermoutvlokken
65 g donkere basterdsuiker
1 mespunt zout
125 ml halfvolle melk
75 g volkorenmeel
½ zakje bakpoeder
1 middelgroot ei


Verder heb je nodig


Muffinvorm met 12 holtes
12 papieren cakevormpjes

Ha­ver­mout­muf­fins met da­dels
Ha­ver­mout­muf­fins met da­dels

Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Doe de havermout, basterdsuiker en het zout in een kom en roer de melk erdoor. Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag. Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.
Leg de papieren cups in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups. Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

Serveertip

Je kunt in plaats van volkorenmeel ook speltmeel gebruiken.

De muffins zijn de volgende dag het lekkerst. Bewaar de muffins maximaal 4 dagen in een afgesloten bak of trommel.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top